Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sherrysås- enkel och supergod

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Verkligen god, och bara Fyra olika ingredienser, helt underbart. När vi gjorde denna på nyår, hade jag "smakat" på såsen så mycket att när det var dags att servera, fanns där ingen sås kvar, och vi fick göra en ny. Det är det som är så bra med denna sås, den går även fort att slänga ihop. Jag har använt mörk oxbuljong och därmed passar såsen utmärkt till kött. Använd olika buljonger till olika tillfällen- fiskbuljong till fiskrätter osv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp sherryn i en kastrull och tillsätt buljongtärning. När såsen kokat ner till hälften, tillsätt crème fraiche. Nu kan såsen småkoka i allt från 3 till 30 minuter. Se bara till att den inte kokar bort. Såsen kan även förberedas hit och senare bara värmas på och serveras.
  2. Precis innan servering, tillsätt ifall du önskar, smör och mer sherry. Servera varm till kött, fisk, kyckling, pasta osv.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ulrika91 4 augusti 2009

    Sherry finns bara att köpa på systemet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.