Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sherrysås

 
Skriv ut

Går att göra mjölkfri eller med vanlig mjölk. Glutenfri går bra det med. Såsen passar bra till ljust kött som fläskkotletter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en gryta och låt mjölet fräsa upp utan att ta färg. Blanda i vattnet, lite i taget, under omrörning så att det blir klumpfritt.
  2. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Börja med den mindre mängden av sherryn och ta mer om du vill ha kraftigare sherrysmak.
  3. Låt puttra i 10-15 minuter så smakerna går ihop. Smaka av med lite peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.