Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

...1970-tals mat...från "Familjekokboken"...något att glädjas åt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnssäker form.
  2. Skär skinkan i i ganska tjocka skivor. Bred ut dem i formen och häll över sherryn.
  3. Sätt ugnen på 275 grader.
  4. Krydda med med vitlök och dragon. Låt det stå och dra minst ½ timme. Ös då och då.
  5. Blanda tomatsoppan med grädden. Häll över skinkan. Strö över lite ost och gratinera i 10 - 15 minuter.
  6. Kokt potatis, pressad potatis eller kokt ris och sallad är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Birgitta Höglund 2 januari 2018

    Hur många portioner är receptet till?

  • Sten 6 januari 2018

    150g skinka per person låter väl lagom, så receptet är nog för två pers. Smaklig mellandagsmiddag för goda vänner.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.