Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shish kebab

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Betyder kött på spett och får här sällskap av en het och krämig grönsaksröra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna.
  2. Skala och klyfta löken. Varva kött och lök på små träspett.
  3. Skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs aubergine och vitlök i smör i en stor stekpanna.
  4. Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche.
  5. Låt röran koka några min. Strö över mynta.
  6. Stek spetten i smör 2 – 3 min på varje sida. Servera med en klick crème fraiche, sallad och apelsinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.