Namnet betyder fritt översatt gula eldflammor pga av saffranspastiller. Detta är en kall dessert med ris smaksatt med saffran och garnerad med kanel, mandel och pistagenötter.
Instruktioner
- Tips: Rosenvatten finns att få tag på i asiatiska matvaruaffärer.
- Lägg riset i blöt över natten om du har tid och framförhållning. Koka riset i vattnet med smör eller margarin i ca 1 timme. Det skall bli som en gröt i konsistensen, Ta av från värmen.
- Tillsätt socker, saffran, och rosenvatten och rör runt tills sockret löst sig.
- Förbered en eller två brickor med portionsformar. Det kan vara små skålar, fat eller kokottformar. Fördela rissmeten i formarna. Låt de svalna. Ställ in att svalna i kylskåp några timmar helst över natten. Vid servering garnerar du först formarna med att strö över ett tunt lager malen kanel, strimlad mandel och hackad pistaschmandel.
Publicerat den
16 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar