Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shole zard - persisk risdessert

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Namnet betyder fritt översatt gula eldflammor pga av saffranspastiller. Detta är en kall dessert med ris smaksatt med saffran och garnerad med kanel, mandel och pistagenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Rosenvatten finns att få tag på i asiatiska matvaruaffärer.
  2. Lägg riset i blöt över natten om du har tid och framförhållning. Koka riset i vattnet med smör eller margarin i ca 1 timme. Det skall bli som en gröt i konsistensen, Ta av från värmen.
  3. Tillsätt socker, saffran, och rosenvatten och rör runt tills sockret löst sig.
  4. Förbered en eller två brickor med portionsformar. Det kan vara små skålar, fat eller kokottformar. Fördela rissmeten i formarna. Låt de svalna. Ställ in att svalna i kylskåp några timmar helst över natten. Vid servering garnerar du först formarna med att strö över ett tunt lager malen kanel, strimlad mandel och hackad pistaschmandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.