Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shortbread med apelsinsmak

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp eller kör i mat­beredare. Tillsätt apelsinskalet. Vispa i äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med saltet. Blanda väl. Täck och ställ degen kallt ett par timmar. Lägg sedan degen på ett mjölat bakplåtspapper och kavla ut till en kvadrat som mäter ca 30 x 40 cm. Kakorna blir då drygt 1 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut plåten och vänta någon minut innan du skär kakan i lagom stora bitar med en vass kniv. Grädda kakorna ytterligare 4–5 min om du vill ha dem knaprigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.