Det här är en fantastisk dessert med ricottaost och suckat. På Sicilien äter man den traditionellt till påsk men den förtjänar att serveras året runt.
Instruktioner
- Skär den ena tårtbottnen i tårtbitar. Klä en rund form eller skål som är 20 cm i diameter med plastfolie och klä skålen med tårtbotten.
- Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön med ricottaosten, sockret och 3 msk likör. Vispa krämen med elvisp tills den är jämn och slät. Hacka chokladen och suckaten om det är stora bitar.
- Tillsätt suckat och choklad i ricottasmeten. Häll smeten i skålen som är klädd med tårtbotten. Släta till ytan och lägg på den återstående tårtbottnen. Kyl i fem timmar.
- Slå upp cassatan på ett fat och ta bort plastfilmen. Sikta ner florsocker i en skål och blanda det med resten av likören.
- Bred glasyren på cassatan och garnera med pistaschnötterna. Kyl ytterligare i en timma. Dela cassatan med en kniv i åtta-tio bitar före servering.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar