Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Siciliansk cassata

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det här är en fantastisk dessert med ricottaost och suckat. På Sicilien äter man den traditionellt till påsk men den förtjänar att serveras året runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär den ena tårtbottnen i tårtbitar. Klä en rund form eller skål som är 20 cm i diameter med plastfolie och klä skålen med tårtbotten.
  2. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön med ricottaosten, sockret och 3 msk likör. Vispa krämen med elvisp tills den är jämn och slät. Hacka chokladen och suckaten om det är stora bitar.
  3. Tillsätt suckat och choklad i ricottasmeten. Häll smeten i skålen som är klädd med tårtbotten. Släta till ytan och lägg på den återstående tårtbottnen. Kyl i fem timmar.
  4. Slå upp cassatan på ett fat och ta bort plastfilmen. Sikta ner florsocker i en skål och blanda det med resten av likören.
  5. Bred glasyren på cassatan och garnera med pistaschnötterna. Kyl ytterligare i en timma. Dela cassatan med en kniv i åtta-tio bitar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.