Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sicilianska lammkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Efter bryningen beströr du de här lammkotletterna med en blandning av söndersmulat vitt bröd, kryddat med vitlök, och oregano. Pressa gärna litet citronsaft över - rätten blir delikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa lammkotletterna eller den skivade bogen/bringan. Strö över salt och svartpeppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna, lägg i kotletterna och bryn dem väl runtom. Låt dem steka ca 3 minuter på varje sida.
  2. Blanda vitt bröd med vitlök och oregano. Strö blandningen över kotletterna på bägge sidor. Brödblandningen fastnar mycket lätt på ytan. Låt kotletterna steka ytterligare ca 1 minut på varje sida.
  3. Ta upp kotletterna och lägg dem på varmt fat. Pressa gärna litet citronsaft i stekpannan och häll sedan detta över köttet.
  4. Kotletterna är goda att servera med kokt potatis eller ris, gröna bönor eller broccoli och gärna en tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.