Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sierskans avhuggna fingrar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Håll koll så du inte biter i ett riktigt finger!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop smöret, vaniljsockret, florsockret och det ‘vanliga’ sockret till en slät smet. Tillsätt ett ägg och en äggula (äggvitan som blir över används till pensling senare). Vispa ihop noga. Blanda i mjölet och saltet och knåda ihop till en deg. Slå in degen i gladpack/plastpåse och låt vila i kylskåpet i minst 30 min. Dela degen i 30 delar. Rulla varje bit till ett avlångt, knubbigt finger. Tryck en sötmandel vid varje fingerände så att den ser ut som en nagel. Ta bort sötmandeln igen, klicka lite hallonsylt där mandeln satt -och lägg tillbaka mandeln ovanpå sylten (sylten fungerar som klister när det torkar i ugnen). Skär tre snitt strax under ‘nagelbandet’ och tre till 2/3 ner på fingret så att det ser ut som knogveck. In i ugnen 175oC i ca 12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 7201 7 november 2010

    Gud vad roligt jag hade när jag gjorde dessa fingrar till sonens party igår. Mycket upskattade blev dessa fingrar. Vi målade blod med röd hushållsfärg......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.