Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sikfilé med kryddig sås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god vardagsmiddag med nyfångad sik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd filéerna i mjölet och stek dem gyllenbruna på båda sidorna. Salta. Tag upp filléerna och håll dem varma.
  2. Fräs tomaten och purjolöken en kort stund. tillsätt vetemjöl, grädde och vatten. Rör om och låt puttra ca 3-5 minuter. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Tillsätt citronsaften.
  3. Häll såsen över sikfiléerna och servera med nykokt mandelpotatis och tunnbröd.
  4. TIPS! Gör såsen först.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Beson 25 november 2009

    Detta recept är sååååå gott. Vi lagar det en gång i veckan eftersom min man fiskar till husbehov, får han lite sik då och då. Tack för receptet.

  • Piggi 17 augusti 2010

    Mums filibaba.

  • Malone 27 september 2010

    Hejsan. Äntligen ett recept på sik som vi verkligen gillade det blev kanon gott kommer att göras flera gånger. En klar femma. Mvh. Malone

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.