- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god vardagsmiddag med nyfångad sik.
Instruktioner
- Vänd filéerna i mjölet och stek dem gyllenbruna på båda sidorna. Salta.
Tag upp filléerna och håll dem varma.
- Fräs tomaten och purjolöken en kort stund. tillsätt vetemjöl, grädde och vatten.
Rör om och låt puttra ca 3-5 minuter. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
Tillsätt citronsaften.
- Häll såsen över sikfiléerna och servera med nykokt mandelpotatis och tunnbröd.
- TIPS! Gör såsen först.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept är sååååå gott. Vi lagar det en gång i veckan eftersom min man fiskar till husbehov, får han lite sik då och då. Tack för receptet.
Mums filibaba.
Hejsan. Äntligen ett recept på sik som vi verkligen gillade det blev kanon gott kommer att göras flera gånger. En klar femma. Mvh. Malone