Det är svårt att göra för små inläggningar av sill därför bör man göra lite större satser. Detta gör att resultatet och smaken blir bättre. Sillinläggningarna håller i minst två veckor för krämiga sillar och lite längre för klara sillar.
Ett tips för fräschare utseende på grönsakerna:
Sila av lagen och släng de kokta grönsakerna.
När man sedan lägger in sillen i smaker gör man nya grönsaker.
Instruktioner
- Grundinläggningslag till sill:
Detta recept räcker till 1 kg salta sillfiléer
Sillfiléer från tunna spolas av med kallt vatten och får ligga ett dygn i vatten.
Sillfiléer som är urvattnade behöver oftast inte spolas lika länge.
- Tänk på att sillen kan variera i sälta när man vattnar ut den. Ingen sill är den andra lik, Spola filéerna i kallt vatten innan de används.
- Blanda ättikssprit, vatten och socker och låt koka upp.
Tillsätt kryddor, morötter och silverlök, sjud i ca 10 minuter. Låt lagen svalna.
- Ett tips för fräschare utseende på grönsakerna.
Sila av lagen och släng de kokta grönsakerna.
När man sedan lägger in sillen i smaker gör man nya
grönsaker.
- Sill på Mackmyra Preludium 02:
Koka upp ättikssprit, socker, vatten och whisky tillsammans med kryddor och grönsaker på låg temperatur.
När vätskan har sjudit upp och sockret har smält sänker man värmen och låter sjuda i 5 minuter, ta av och kyl.
- Skär matjessillen i bitar och torka torra.
Blanda sillen med den svalnade sillagen och ställ i kyl.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar