Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillabröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett fylligt och hållbart bröd (minst en vecka) som passar utmärkt till sillmackan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser och kör i matberedare 10 minuter eller slå hårt med träspatel för hand i 10 minuter.
  2. Låt degen, som ska vara lös och kladdig, stå kvar i bunken cirka 30 minuter. Använd redskap och sleva upp degen i två smorda brödformar och jäs i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
  3. Baka av i ugn i cirka 45 minuter i 180 grader.
  4. Ta ut brödet ur formen och känn så att det känns fast, innertemperaturen ska vara närmare 100 grader.
  5. Låt brödet vara kvar i formen. Pensla med kaffeblandningen och ställ tillbaka i ugnen i cirka 5 minuter.
  6. Ta ut bröden ur ugnen och ur formen och låt svalna på bakbord. För bästa resultat: plasta in brödet och låt det vila tills nästa dag innan du skär i det.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • inlangan 15 juni 2011

    Har idag börjat baka detta recept från en äldre tidning (Helene J-sons recept).Upptäckte att det var fel i receptet - samma här!!! Pensla på kaffeblandningen????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.