Ett fylligt och hållbart bröd (minst en vecka) som passar utmärkt till sillmackan.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser och kör i matberedare 10 minuter eller slå hårt med träspatel för hand i 10 minuter.
- Låt degen, som ska vara lös och kladdig, stå kvar i bunken cirka 30 minuter. Använd redskap och sleva upp degen i två smorda brödformar och jäs i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
- Baka av i ugn i cirka 45 minuter i 180 grader.
- Ta ut brödet ur formen och känn så att det känns fast, innertemperaturen ska vara närmare 100 grader.
- Låt brödet vara kvar i formen. Pensla med kaffeblandningen och ställ tillbaka i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ut bröden ur ugnen och ur formen och låt svalna på bakbord. För bästa resultat: plasta in brödet och låt det vila tills nästa dag innan du skär i det.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har idag börjat baka detta recept från en äldre tidning (Helene J-sons recept).Upptäckte att det var fel i receptet - samma här!!! Pensla på kaffeblandningen????