Sillabröd

Ett fylligt och hållbart bröd (minst en vecka) som passar utmärkt till sillmackan.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Sillabröd
Källa: Börje Thuresson
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

480 g vetemjöl special
320 g grovt rågmjöl
80 g grahamsmjöl
175 g mörk sirap
40 g farinsocker eller mörkt muscovadosocker (muscovadosockret ger en fylligare smak)
5 dl filmjölk
1 dl kallt kaffe
75 g jäst
20 g salt
10 g mald anis

Pensling:
1 msk mörk sirap
1 msk honung
1 msk smält smör

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 bröd
Visningar:
1904
Sparat:
46

Gör så här

Blanda alla ingredienser och kör i matberedare 10 minuter eller slå hårt med träspatel för hand i 10 minuter.

Låt degen, som ska vara lös och kladdig, stå kvar i bunken cirka 30 minuter. Använd redskap och sleva upp degen i två smorda brödformar och jäs i rumstemperatur i cirka 2 timmar.

Baka av i ugn i cirka 45 minuter i 180 grader.

Ta ut brödet ur formen och känn så att det känns fast, innertemperaturen ska vara närmare 100 grader.

Låt brödet vara kvar i formen. Pensla med kaffeblandningen och ställ tillbaka i ugnen i cirka 5 minuter.

Ta ut bröden ur ugnen och ur formen och låt svalna på bakbord. För bästa resultat: plasta in brödet och låt det vila tills nästa dag innan du skär i det.

LIKNANDE RECEPT

Sillabröd recept
av gravyr
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.