Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillatårta med matjes och kavring

 
  • Serverar: 6-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Många som smakat denna sillatårta, har bett om receptet - även personer som egentligen inte tycker om sill!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kavringen och blanda den med smöret. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant och c:a 25 cm i diameter.
  2. Koka äggen. Skala och hacka rödlöken.
  3. Öppna matjesburken. Häll 1 msk av spadet i en bunke. Skär upp 8 tunna sillskivor (till garnering). Tärna resten av sillen och lägg den i formen.
  4. Häll kesellan, crème fraichen och löken i bunken med sillspadet. Blanda om.
  5. Smält gelatinbladen i lite vatten. Blanda med bunkens innehåll och häll sedan blandningen i formen. Låt tårtan stelna lite.
  6. Skala och hacka äggen, gulorna och vitorna var för sig. Skölj och hacka gräslöken.
  7. Lägg gulorna som en sol i mitten av tårtan, vitorna runt om och gräslöken ytterst. Lägg sillskivorna som en blomma på gulorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.