Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillkotletter med forellrom

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rejäl förrätt med härlig sälta och riktig sill från västerhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rensa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Dela sillen i tre kotletter per sill, salta och vänd i mjöl. Bryn dem gyllenbruna i smör. Stek färdiga mitt i ugnen, cirka 3 minuter.
  2. Smält smöret i en stekpanna och låt det fräsa tills det får en svagt ljusbrun färg. Blanda snabbt ner citronsaft och häll över i en bunke så det inte fortsätter brynas.
  3. Garnera sillen med forellrom och servera med skivad färskpotatis och hackad gräslök. Häll citronsmöret över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.