Den här rullen, fylld med krämig sillröra, går verkligen inte av för hackor. Den passar perfekt till förrätt, lunch eller vickning. Ett glas kall öl smakar extra fint till.
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull.
- Tillsätt mjölet. Rör tills smeten släpper kastrullens botten.
- Ta kastrullen från värmen och blanda i äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt osten.
- Smörj lätt eller klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Bred ut smeten i pannan. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Gör fyllningen: Låt matjessillen rinna av. Hacka den fint. Kärna ur och tärna äpplet. Finstrimla purjolöken.
- Blanda kesella och majonnäs. Vänd ner sill, äpple och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
- Stjälp upp bottnen på ett smörgåspapper på galler. Låt den svalna.
- Fördela sillröran på bottnen och rulla ihop den. Lägg rullen på ett fat. Garnera med salladsblad och dillkvistar.
Publicerat den
22 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar