Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillrulle med ost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här rullen, fylld med krämig sillröra, går verkligen inte av för hackor. Den passar perfekt till förrätt, lunch eller vickning. Ett glas kall öl smakar extra fint till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölet. Rör tills smeten släpper kastrullens botten.
  3. Ta kastrullen från värmen och blanda i äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt osten.
  4. Smörj lätt eller klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Bred ut smeten i pannan. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Gör fyllningen: Låt matjessillen rinna av. Hacka den fint. Kärna ur och tärna äpplet. Finstrimla purjolöken.
  6. Blanda kesella och majonnäs. Vänd ner sill, äpple och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Stjälp upp bottnen på ett smörgåspapper på galler. Låt den svalna.
  8. Fördela sillröran på bottnen och rulla ihop den. Lägg rullen på ett fat. Garnera med salladsblad och dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.