Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silltårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gör en läcker midsommartårta på matjessill Matjessill, gräslök och gräddfil hör midsommar till. Här gör vi en smakrik matjestårta och serverar den som läckra bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa brödet i en matberedare tills det blir smulor. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och blanda med brödsmulorna.
  2. Kläm fast bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant. Tryck ut brödsmulorna. Ställ kallt i kylen en stund. Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Skala och tärna den.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål 5 minuter. Finhacka matjessillen och blanda med potatis, lök, crème fraiche, gräddfil, ost, gräslök och dill. Smaksätt med sillspad, salt och peppar.
  4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i en kopp 10 sekunder i mikron på högsta effekt eller i en kastrull på spisen. Låt svalna en stund.
  5. Blanda lite av sillblandningen med gelatinet och rör om. Blanda därefter gelatinet med resten av sillblandningen. Rör om ordentligt.
  6. Häll blandningen över brödbotten, täck med plastfolie och ställ kallt i kylen minst 4 timmar. Lossa kanten på formen och skär fyrkantiga bitar. Strö över finhackade rädisor och dekorera med ärtskott.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.