Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supergod silltårta

(6 kommentarer)  
Supergod silltårta Supergod silltårta
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Fick denna tårta på min systers bröllop den håller 4-5 dagar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka alla ägg,kyl ner dom och skala dom. Grovhacka äggen, hacka rödlöken, gräslöken och sillen.
  2. Lägg det i en bunke. Vispa creme fraichen hård. Blanda alltihop till en röra Tillsätt vinäger, senap och peppar efter smak.
  3. Smöra brödet. Lägg på fyllningen på två lav. Lägg även fyllning på översta brödet så garneringen fastnar bättre.
  4. Garnering: 9 grovhackade ägg, 3 hackade rödlökar, 3 knippen gräslök och en halv burk ansjovis. Lägg på de hackade äggen först. Täck hela tårtan. Strö rödlöken över hela tårtan och hackade äggen och sedan lägg på delade ansjovisar över tårtan i en sol. Skiva cocktailtomater och lägg på.
  5. Receptet är till tre tårtor så ska du göra en ,dela allt på tre.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • mammamus 13 maj 2008

    super god ändrade helt uppfattnig om sillatårta efter jag ätit denna det är helt klart en 10 poängare

  • Evia 19 maj 2008

    Min gubbe gillar den skarpt. Betyget är från honom.

  • LaJefa 22 maj 2008

    ja, visst är den god. Men hur många tårtor är detta receptet till, eller är det ägnat till buffe?

  • LaJefa 22 maj 2008

    Ursäkta syrran missade att det stog tre tårtor.

  • mmarabou 13 juni 2008

    Oj, det här receptet var svårt att förstå. Varför räknas alla ingredienser först upp under "ingredienser" och sen samma sak under "fyllning"? Jag hängde inte med där alls... :(

  • Amika 21 juni 2008

    Jag gjorde denna till midsommarbordet, men tog rallarbröd istället för hönökakor. Det blev väldigt uppskattat! :) Så du fick en 5:a av mig rockagill! :) Tack för ett underbart recept! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.