Gör en läcker midsommartårta på matjessill
Matjessill, gräslök och gräddfil hör midsommar till. Här gör vi en smakrik matjestårta och serverar den som läckra bakelser.
Instruktioner
- Mixa brödet i en matberedare tills det blir smulor. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och blanda med brödsmulorna.
- Kläm fast bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant. Tryck ut brödsmulorna.
Ställ kallt i kylen en stund. Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Skala och tärna den.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål 5 minuter. Finhacka matjessillen och blanda med potatis, lök, crème fraiche, gräddfil, ost, gräslök och dill. Smaksätt med sillspad, salt och peppar.
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i en kopp 10 sekunder i mikron på högsta effekt eller i en kastrull på spisen. Låt svalna en stund.
- Blanda lite av sillblandningen med gelatinet och rör om. Blanda därefter gelatinet med resten av sillblandningen. Rör om ordentligt.
- Häll blandningen över brödbotten, täck med plastfolie och ställ kallt i kylen minst 4 timmar. Lossa kanten på formen och skär fyrkantiga bitar. Strö över finhackade rädisor och dekorera med ärtskott.
- Lycka till!
Publicerat den
22 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar