Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Simpel äppel- och skinksås

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

En enkel vardagsrätt som kom till efter en kylskåpsrensning och visade sig vara förvånansvärt god! Tycker du om smaken på ajvar , så kommer denna garanterat falla dig i smaken! Serveras med fördel till pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka och fräs löken med lite smör i en kastrull. Tillsätt strimlad skinka när löken har mjuknat något och stek tills de fått lite färg.
  2. Häll på grädde, krossade tomater och ajvar. Låt koka upp och tillsätt buljongtärningen. Krydda med salt, peppar och oregano efter eget tycke och pressa i vitlöksklyftorna.
  3. Låt såsen puttra på svag värme under lock under tiden som du kokar din pasta och skala under tiden dina äpplen, som du sedan skär i mindre kuber. Lägg i dessa i såsen strax innan maten ska serveras och låt koka ytterligare ett par minuter tills de har blivit varma och fått önskat tuggmotstånd.
  4. Servera med valfri pasta och en god sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.