Singaporenudlar är en smaskig, härlig klassiker som gör dig mätt och glad. En rätt som har det mesta!
Instruktioner
- Lägg nudlarna i en skål och täck med kokande vatten. Låt dra i 5 minuter eller tills de är mjuka. Låt de sedan rinna av.
- Krossa jordnötterna i en mortel och rosta dem i en stor stekpanna eller woka dem på medelvärme tills de är gyllenbruna. Stjälp ur dem och ställ åt sidan och sätt tillbaka pannan på spisen.
- Lägg fläskfärsen i pannan med en skvätt olja, curry och femkrydda. Rör om och fräs 5 minuter eller tills det är lätt gyllenbrunt. Skala under tiden vitlök och ingefära och riv dem. Skiva kyckling, svamp och vitkål.
- Rör snabbt ner vitlök, ingefära och kyckling i pannan. Vänta en liten stund och gör likadant med svampen, vitkålen och ärterna. Blanda och stek 4 minuter. Tillsätt sedan räkorna.
- Skjut alltihop till ena sidan av pannan och knäck äggen på den lediga ytan- rör om så att det blir en äggröra. Vänd ner nudlar och blanda allt i några minuter. Smaka av med sojasås och limejuice.
- Stjälp upp på tallrikar och ät meddetsamma!
Publicerat den
26 april 2014
Skriv kommentar