Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Singaporenudlar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Singaporenudlar är en smaskig, härlig klassiker som gör dig mätt och glad. En rätt som har det mesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nudlarna i en skål och täck med kokande vatten. Låt dra i 5 minuter eller tills de är mjuka. Låt de sedan rinna av.
  2. Krossa jordnötterna i en mortel och rosta dem i en stor stekpanna eller woka dem på medelvärme tills de är gyllenbruna. Stjälp ur dem och ställ åt sidan och sätt tillbaka pannan på spisen.
  3. Lägg fläskfärsen i pannan med en skvätt olja, curry och femkrydda. Rör om och fräs 5 minuter eller tills det är lätt gyllenbrunt. Skala under tiden vitlök och ingefära och riv dem. Skiva kyckling, svamp och vitkål.
  4. Rör snabbt ner vitlök, ingefära och kyckling i pannan. Vänta en liten stund och gör likadant med svampen, vitkålen och ärterna. Blanda och stek 4 minuter. Tillsätt sedan räkorna.
  5. Skjut alltihop till ena sidan av pannan och knäck äggen på den lediga ytan- rör om så att det blir en äggröra. Vänd ner nudlar och blanda allt i några minuter. Smaka av med sojasås och limejuice.
  6. Stjälp upp på tallrikar och ät meddetsamma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.