- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enligt min mor ett gammalt recept som min mormor fick av biskopinnan i Lund vid något tillfälle... Kul med lite historia till ens recept.
Instruktioner
- Köttet bankas lite, kryddas m salt och svartpeppar och brynes, spara stekskyn.
Fräs upp champinjonerna i lite smör, spar skyn.
Klä kanter och botten på en gratängform med skivade tomater.
Ta gärna till lite i såsingredienserna om du vill ha extra mkt sås (senap, creme fraiche och spä stekskyn lite med vatten)
- Lägg över det stekta köttet. Lägg över de stekta champinjoner samt den strimlade skinkan.
Vispa ner senap och creme fraiche i kött och svampspadet, i stekpannan. Häll över. Strö över den rivna osten.
Gratineras i ugnen 225 grader 15-20 minuter. Servera m ris eller potatisklyftor samt grönsallad!
- Ljuvligt gott!
Publicerat den
25 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god rätt som jag kommer att göra flera gånger. /majvivan
Smaskens, ja det som dög åt biskopen i lund, duger åt mig med. Du får 5 biskopar (poäng) i betyg, o tack så mycket.
Trevligt med en sinkadus (örfil) :-) Jättegott och enkelt.
Mmm, så gott. Åts med pressad potatis och kommer att göras igen.