Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enligt min mor ett gammalt recept som min mormor fick av biskopinnan i Lund vid något tillfälle... Kul med lite historia till ens recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttet bankas lite, kryddas m salt och svartpeppar och brynes, spara stekskyn. Fräs upp champinjonerna i lite smör, spar skyn. Klä kanter och botten på en gratängform med skivade tomater. Ta gärna till lite i såsingredienserna om du vill ha extra mkt sås (senap, creme fraiche och spä stekskyn lite med vatten)
  2. Lägg över det stekta köttet. Lägg över de stekta champinjoner samt den strimlade skinkan. Vispa ner senap och creme fraiche i kött och svampspadet, i stekpannan. Häll över. Strö över den rivna osten. Gratineras i ugnen 225 grader 15-20 minuter. Servera m ris eller potatisklyftor samt grönsallad!
  3. Ljuvligt gott!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Majvivan 29 februari 2008

    Mycket god rätt som jag kommer att göra flera gånger. /majvivan

  • Lennart_58 2 september 2009

    Smaskens, ja det som dög åt biskopen i lund, duger åt mig med. Du får 5 biskopar (poäng) i betyg, o tack så mycket.

  • tudse 19 december 2011

    Trevligt med en sinkadus (örfil) :-) Jättegott och enkelt.

  • enAnnan 6 oktober 2013

    Mmm, så gott. Åts med pressad potatis och kommer att göras igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.