Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk långkål med sirap

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jag bara älskar denna långkål som har en salt-pepprig kolasmak över sig. Den finns alltid på mitt julbord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj grönkålen och repa bladen från de grova stjälkarna. Koka kålen mjuk i skinkspad eller buljong ca 30 minuter. Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den. Så här långt kan kålen förberedas och eventuellt frysas tills den ska tillagas.
  2. Fräs kålen i smör eller flott i en gryta. Späd med grädde. Smaksätt med sirap, salt och peppar.
  3. Servera som tillbehör på julbordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.