Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Har länge tyckt att det mesta som Leila på Tv4 http://www.tv4.se/leila/ bakar ser gott ut och ganska enkelt att göra. Testade hennes sirapslimpa, som visade sig vara ett jättegott bröd. Viktigt att lägga på aluminumfolie efter halva tiden annars blir brödet allt för mörkt och får en hård yta. Jag hade inne brödet något längre än i Leilas recept.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och blanda med filmjölk. Värm till fingerljummet .Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Knåda till en elastisk deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 45 minuter. Baka ut degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk i ytterligare 40 minuter. Grädda limporna i mitten av ugnen i 35-40 minuter, 200 grader. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.