Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig" till mindre små bollar. Tryck ihop degen till en klump och dela den i fyra delar.
Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 18 minuter.
Låt svalna ett par minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt och lägg sedan i burkar med tätslutande lock
Guddomligt goda och så enkla att göra och kan säga att de blir godare när de blivit frysta och jag tar en därifrån.
vargaflicka19 juni 2009
GOTT!!! Gud vad enkla och goda de är, smakar faktiskt som cookies, de stora man köper på cafe, så nu ska jag experimentera och blanda i lite hackad vit choklad i nästa satts :) och göra runda cookies i stället :D ... dock smälter de ut mer än lite, de smälter mycket, men de vart segigt goda!
annica19826 december 2011
Sambons favvokakor. Jag gräddar dem bara ca 12 minuter, då blir de inte hårda utan riktigt sega.
Guddomligt goda och så enkla att göra och kan säga att de blir godare när de blivit frysta och jag tar en därifrån.
GOTT!!! Gud vad enkla och goda de är, smakar faktiskt som cookies, de stora man köper på cafe, så nu ska jag experimentera och blanda i lite hackad vit choklad i nästa satts :) och göra runda cookies i stället :D ... dock smälter de ut mer än lite, de smälter mycket, men de vart segigt goda!
Sambons favvokakor. Jag gräddar dem bara ca 12 minuter, då blir de inte hårda utan riktigt sega.