Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirapskavring

(1 kommentar)  
Skriv ut

Blir 2 bröd. Bröden får en mer mogen smak när kryddorna och rågen fått vila ett dygn. Kavringen går utmärkt att frysa in. Tänk på att brödet tar 2 dagar att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Rör ut jästen i vattnet. Stöt anis, fänkål och kummin i en mortel. Rör ner det i degvätskan samt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Baka ut degen till 2 limpor och lägg dem i smorda 1 1/2-liters bakformar. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
  2. Dag 2: Ta ut brödet ur kylen och låt stå 4 timmar i rumstemperatur. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 1 timme. Stjälp upp bröden och låt kallna på galler under bakduk.

Kommentarer (1)

  • herrhellman 12 december 2012

    Inte riktigt vad jag skulle kalla kavring, är dock ingen expert... Själva brödet är fantastiskt gott så det får högsta betyg ändå

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.