Instruktioner
1. Smält smöret och blanda med filmjölk. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda till en elastisk deg.
4. Jäs i en bunke under bakduk i cirka 45 minuter.
5. Baka ut degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk i ytterligare 40 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda limporna i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för
Har bakat dessa i dag gud så goda dom blev..Ha en bra kväll mvh Lena
Dessa limpor blev väldigt goda hos mig med, trots att jag fick göra dubbel sats (råkand värma hela litern med filmjölk). Men jag ökade på jästiden till nästan den dubbla, så det behövs om man dubblar satsen.
Gjorde dubbel sats med vanlig jästid och limporna blev hur bra som helst. Gott sade :-)
TACK !!!!! Grymt gott och lättbakat bröd. Högsta betyg från mig.
Jag kan bara hålla med hyllningskören, fantastiskt gott bröd! Kommer jag göra många gånger!