Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegod sirapslimpa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Mycket god limpa

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret och blanda med filmjölk. Värm till fingerljummet, max 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. 3. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda till en elastisk deg. 4. Jäs i en bunke under bakduk i cirka 45 minuter. 5. Baka ut degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk i ytterligare 40 minuter. 6. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Grädda limporna i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lena 1 februari 2008

    Har bakat dessa i dag gud så goda dom blev..Ha en bra kväll mvh Lena

  • Lindanemon 24 mars 2008

    Dessa limpor blev väldigt goda hos mig med, trots att jag fick göra dubbel sats (råkand värma hela litern med filmjölk). Men jag ökade på jästiden till nästan den dubbla, så det behövs om man dubblar satsen.

  • Bappi 6 augusti 2008

    Gjorde dubbel sats med vanlig jästid och limporna blev hur bra som helst. Gott sade :-)

  • kossan 23 oktober 2008

    TACK !!!!! Grymt gott och lättbakat bröd. Högsta betyg från mig.

  • Mobojs 16 april 2009

    Jag kan bara hålla med hyllningskören, fantastiskt gott bröd! Kommer jag göra många gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.