Instruktioner
Smält smöret och blanda med filmjölk. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
Tillsätt mjölet lite i taget och knåda till en elastisk deg.
Jäs i en bunke under bakduk i cirka 45 minuter.
Baka ut degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda limporna i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.
Mycket gott bröd tack för receptet.
Bakade dina sirapslimpor igår och kommer definitivt att göra dom fler ggr. Ökade dock mängden vetemjöl till 8 och även rågsikten plussade jag på 4 dl tror jag det blev, försvinnande goda. Tack för ett bra recept Mvh Växelhäxan
Ett bra och gott bröd
Jättegott och lätt att baka! Tack för receptet!