Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sissis blåbärspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna paj är syrligt god, och en aning nyttigare än "vanliga" pajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, tärnat smör, salt, farinsocker och 3 msk vatten i en skål. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en boll, vira in den i plastfolie och låt degen vila 1timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen på 6 och kavla ut varje del till en rund platta. Klä de smorda formarna med degen och se till att den når upp en bit på kanten.
  3. Nagga pajerna med en gaffel, och baka i mitten av ugnen ca. 9 minuter. Ta ut formarna och öka sedan värmen till 225 grader. Blanda kesella, ägg, potatismjöl och citrusskalen i en bunke. Fyll de förbakade pajskalen med hälften av blåbären (100g), fördela fyllningen jämnt i varje form och lägg på resten av blåbären.
  4. Sätt in pajerna i mitten av ugnen och baka ca. 30 minuter eller tills ovansidan är gyllene. Ta ut formarna och låt dem svalna. Sikta över florsocker och servera.
  5. Det går också bra att göra en stor paj. Baka den då i en smord springform (22-24 cm) 40-45 minuter, eller tills ovansidan är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.