God variant på den klassiska kanelbullen.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke och lös den med mjölken, tärnat smör, socker och kanel.
- Tillsätt allt dinkelmjöl och sedan vetemjölet (lite i taget) och arbeta till en smidig deg som släpper kanterna.
- Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 50 minuter.
Blanda smör med syltsocker.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
Kavla ut den ena delen, bred på halva fyllningen och fördela hälften av blåbären ovanpå. Rulla ihop till en tajt rulle.
Gör samma sak med den andra deg-halvan och resten av fyllningen + blåbären.
- Skär varje rulle i 20 delar och lägg bullarna i formar, utspridda på två bakplåtar.
Tryck ner mitten av bullarna med tummen.
Jäs under bakduk ca. 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader när det är drygt 20 minuter kvar av jästiden.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda första bullplåten i mitten av ugnen i ca. 10 minuter, lägg sedan in den andra.
Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar