Chokladfantaster se hit!
Dessa browniesar är både saftiga och mäktiga. Passar superbra med vaniljglass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Rör ut kakaon i vattnet. Hacka och smält choklad, smör och olja i en hög kastrull, på svag värme. Rör i kakaon, sirap och socker.
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till ett ganska fast skum. Rör ner gulorna i chokladsmeten.
Blanda ihop mjöl och nötter innan du rör ner det i smeten. Vänd sedan ner äggvitorna.
Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna (20x30cm). Grädda i mitten av ugnen, ca. 25 minuter (Kakan ska inte vara helt torr). Låt svalna helt.
- Glasyr:
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med grädde, honung och smör. Smält till en slät smet på svag värme.
Bred glasyren över kakan. Ställ den svalt tills glasyren stelnat (gärna ett dygn).
Skär kakan i små rutor och servera med äkta vaniljglass.
Publicerat den
11 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar