Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sissis godisbrownie

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Chokladfantaster se hit! Dessa browniesar är både saftiga och mäktiga. Passar superbra med vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör ut kakaon i vattnet. Hacka och smält choklad, smör och olja i en hög kastrull, på svag värme. Rör i kakaon, sirap och socker. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till ett ganska fast skum. Rör ner gulorna i chokladsmeten. Blanda ihop mjöl och nötter innan du rör ner det i smeten. Vänd sedan ner äggvitorna. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna (20x30cm). Grädda i mitten av ugnen, ca. 25 minuter (Kakan ska inte vara helt torr). Låt svalna helt.
  2. Glasyr: Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med grädde, honung och smör. Smält till en slät smet på svag värme. Bred glasyren över kakan. Ställ den svalt tills glasyren stelnat (gärna ett dygn). Skär kakan i små rutor och servera med äkta vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.