Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivs amerikanska chokladcookies

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25-40 portioner
Skriv ut

Ett recept av Siv Florén, Årets Hembakare 2003. Antalet cookies beror på hur stora du vill göra klickarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Rör samman smör med de olika sockervarianterna. Rör ner havregrynen. Vänd ner de uppvispade äggen. Salt och bikarbonat blandas med vetemjölet innan det vänds ner i smeten.
  3. Slutligen blandas chokladbitarna i. Klicka ut på bakpappersklädda plåtar. Ha avstånd mellan degklickarna för kakorna smälter ut vid gräddningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • iokaste 2 mars 2009

    Väldigt goda! Men man måste ha riktigt starka armar om man ska göra det här receptet för hand, speciellt om man får för sig att göra dubbel sats, som jag :D

  • Lindanemon 2 oktober 2012

    Jättegoda. Jag hade 175 grader på ugnen och de stod inne ca 10 min. Det blev 60 kakor med en diameter av ca 7 cm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.