Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sivs Havre- och Nougatkaka

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ett recept av Siv Floren, Årets Hembakare 2003.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner sirap och smält smör, till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm., som klätts med bakplåtspapper, eller använd 3 folieformar på ca 6 dl.
  3. Grädda 10-15 minuter i mitten av ugnen. När kakan svalnat breds nougaten (som smälts i microugnen eller över kokande vatten) över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • palmis96 26 maj 2009

    ser supergod ut

  • nordan71 2 maj 2010

    mums de här var goda! Fast smeten räckte inte till en långpanna för mig. Nästa gång gör jag dubbelsats. Tack för ett bra recept.

  • knottis 24 januari 2011

    Galet god! Den här skulle jag kunna leva på! Enkel att göra oxå - behövs inte ens någon visp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.