Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Platta ut köttskivorna och dela dem i mindre bitar. Skala och skiva lök och potatis. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Ta upp köttet. Häll öl och vatten i stekpannan och lägg i buljongtärningen. Koka upp och häll av skyn. Stek löken. Varva i en ugnssäker form potatis, kött och lök. Börja och sluta med potatis. Häll på skyn. Täck formen och ställ in den i ugnen ca 1 timme. Ta bort locket efter 30 minuter. Servera sjömansbiffen överströdd med hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ylwa 31 januari 2011

    Jättegott,gjorde detta i helgen, mumsigt gott. Gjorde den dock inte i ugnen utan på plattan i en stekgryta. En stark 5 av mig.

  • Cassiopeya 1 november 2013

    Gjorde detta med tunt skuren kotlett utan ben. Hade ingen öl så det fick bli mer vatten+buljong istället. Blev gott men nästa gång testar jag med öl. Tror det blir en mustigare smak då. Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.