Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig husman med få ingredienser och mycket smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200. Smöra en ugnssäker form.
  2. Bryn köttet i en stekpanna i hälften av smöret. Lägg köttet på en tallrik.
  3. Stek den skivade löken och potatisen gyllene i resten av smöret på medelvärme. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar från kvarn.
  4. Varva potatis, lök och kött i den ugnsfasta formen. Börja och sluta med potatis. Slå i ölen så att det nästan täcker grytans innehåll. Täck formen med folie.
  5. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk hela vägen igenom. Ta bort foliet efter ungefär 30 minuter.
  6. Servera med rödbetor och kapris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.