Instruktioner
Lägg grytan i vatten 10-15 minuter.
Skär köttet i mindre bitar.
Bryn dem i matfettet i en stekpanna.
Skala lök och potatis, skär dem i skivor, skölj och skiva champinjonerna.
Stek champinjonerna i stekpannan.
Varva potatis, lök, champinjoner och kött i grytan.
Börja och sluta med potatisen.
Salta, peppra och strö socker mellan de olika lagren.
Häll på vätskan och sojan.
Lägg på locket.
Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt grytan stå ca 1 ½ timme eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk.
Strö på persilja.
Servera med inlagda rödbetor eller ättiksgurka.
Denna sjömansgrytan är jättegod!
Jättegott och enkelt. Smakar precis som jag vill att en sjömansbiff ska smaka.
Föll inte mig i smaken. Smakar inte så mycket och när såsen inte reds något blir det bara sky som rinnger av tallriken. Tar lång tid och var enligt mig inte värt besväret.