Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En enkel och god rätt där allt är i samma kärl.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i matfettet i en stekpanna. Skala lök och potatis, skär dem i skivor, skölj och skiva champinjonerna. Stek champinjonerna i stekpannan. Varva potatis, lök, champinjoner och kött i grytan. Börja och sluta med potatisen. Salta, peppra och strö socker mellan de olika lagren. Häll på vätskan och sojan. Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grytan stå ca 1 ½ timme eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk. Strö på persilja. Servera med inlagda rödbetor eller ättiksgurka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • UllaC 10 juni 2008

    Denna sjömansgrytan är jättegod!

  • Nickegbg 4 maj 2009

    Jättegott och enkelt. Smakar precis som jag vill att en sjömansbiff ska smaka.

  • nilha 8 juli 2010

    Föll inte mig i smaken. Smakar inte så mycket och när såsen inte reds något blir det bara sky som rinnger av tallriken. Tar lång tid och var enligt mig inte värt besväret.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.