Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Jättegott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem ev i matfettet i en stekpanna. Skala lök och potatis. Skär dem i skivor. Det går bra att använda matberedare.
  2. Varva potatis, lök och kött i grytan. Börja och sluta med potatisen. Salta, peppra och strö socker mellan de olika lagren. Häll på vätskan och sojan.
  3. Lägg på locket. Ställ grytan (i kall ugn) på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200°C. Låt grytan stå ca 1½ timme eller tills köttet är mört och potatisen mjuk. Strö på persilja. Servera inlagda rödbetor eller ättiksgurka och isbergssallad till.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • ann_hann 15 mars 2009

    Verkligen jättegott! Om man tar ett öl med lite mer smak, t.ex Porter så blir det ännu godare....

  • gunson 20 oktober 2009

    Rekommenderar verkligen sjömansbiff i lergryta, både smidigt och gott. Köttet blev verkligen mört och fint.

  • Wizz 15 november 2010

    Riktigt bra!! Denna blir det fler gånger. Tackar!

  • kliffan 2 april 2011

    Det blev verkligen gott! Jag kommer att göra bjuda på det igen.

  • maggi 2 januari 2012

    Behövs inte diskas några tallrikar efter denna succe middag. Klar 5:a från oss alla

  • hpw 11 april 2012

    Kalas gott!! Enkelt och smidigt :=)

  • sirkkaullgren 13 maj 2013

    Mycket gott jag kommer att göra detta många gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.