- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Utgick från ett recept i Hemmets veckotidning nr 8/2008, men modifierade det något, då jag är lite "kräsen" :)
Instruktioner
- Bryn köttet i smör i en stekpanna, krydda med lite salt och peppar redan här.
- Skala och skiva potatisen tunt.
- Täck botten av en ungssäker form med potatis, ös över salt, peppar och lökpulver.
- Släng sedan i allt kött i ett jämnt lager, salt, peppar och lökpulvra lite till.
- Sen på med sista potatisen, salt, peppar och lökpulvra igen!
- Jag må använda en del salt, peppar och lökpulver, men man får helt enkelt krydda efter eget tycke och smak, för som bekant är smaken som baken; KLÖVEN! :D
- Avsluta det hela med att korka upp ölen och häll över allt. Har du inget lock till formen, gör ett eget av folie.
- Ställ in långt ner i ugnen, 225 grader, i sisådär 50min. Självklart får du känna på potatisen så den är klar vid tidens slut!
- Njuuuut med ett (eller flera) stora glas mjölk till!
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar