Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömansgryta à la Ankar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En riktig klassiker. Har efter många försök hittat min favorit när det gäller denna underbara rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 1,5 cm tjocka skivor. Bulta ut skivorna något med "knytnäven". Salta och peppra. Bryn dem hastigt i margarin i en stekpanna. Ta upp köttskivorna. Skala, skiva och bryn lökarna och vitlöksklyftorna. Skala och skiva potatisarna. Lägg dem i botten på en välsmord traktörpanna el.dyl. (med lock). Skala och skiva övriga rotsaker. Lägg ett lager kött över potatisen. Allt läggs varvvis med potatis underst och överst. Vispa ur stekpannan med lite vatten blandat med kalvfonden, tomatpuré och ölen. Häll det sen över ingredienserna i traktörpannan. Häll även i resterande vatten, sätt på locket och låt koka sakta i ca 1,5 tim. tills köttet är mört.
  2. Strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.