Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sjömansbiff på Ankars vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jätte god lite "annorlunda " sjömansbiff. Den mustiga skyn blir så god efter ett långkok med massor av olika smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén, samt den delade moroten. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen salta peppra. Koka upp buljong, lagerblad, salt ,peppar, paprika pulver och öl och fördela detta över båda kastrullerna. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.
  2. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.