- Serverar: 6-7 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Denna äpplekaka gjorde både min mormor och mamma, och nu gör även jag den.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt.
Smöra en eldfastform i botten.
Lägg äpplena i botten på formen, strö kanelen över.
Strö över hälften av sockret och därefter ströbrödet i formen.
Avsluta med att strö över sista av strösockret och därefter täck med tunna skivor av smöret. (Går bra att hyvla med en osthyvel om smöret är tillräkligt kallt.)
- Grädda kakan tills äpplena är mjuka, ca 35 minuter.
- Servera med lättvispad grädde med lite vaniljsocker i eller vaniljvisp.
- Tips!
Smaka gärna på äpplena innan så du vet om du behöver mycket eller lite socker.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
enklast o godast mvh claes
Samma som jag gör, absolut den godaste och enklaste!!! :)