Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp sirap och socker.
Häll den heta blandningen över smöret i en degbunke.
Tillsätt omedelbart kryddorna.
Vispa upp ägget och äggulan och blanda ner grädden och rör ner alltsammans i smeten.
Arbeta med elvispens degkrokar tills smeten har fått rumstemperatur.
Rör ut hjorthornssalt och bikarbonat i 1 msk kallt vatten innan alltsammans blandas ner i smeten.
Arbeta nu in mjölet, lite i sänder.
Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen i minst ett dygn.
Arbeta degen smidig och dela i 3 bitar.
Varje bit delas i ca 10 bitar som formas til runda bullar (platta till lite) som lägges mycket glest på plåt (6-7st)
Grädda 1 steg upp i 10-15 minuter, eller tills kakorna fått färg, i 200 grader.
Så fort kakorna är flyttbara är de klara.
Om kakorna blir för mörka undertill, sätt in en extra plåt under den första vid fortsatt gräddning.
De här pepparkakorna smakar precis som skånepepparkakor du kan köpa i affären . Mycket gott.
Hejsan, Blev glad när jag såg ett recept på skånska pepperkakor. Jag bara undrar hur mycket grädde du använt. Tack Pernilla
Jag ser att jag missat skriva att jag bytt mjölken mot grädde ( jag tog kaffegrädde)
Hm, först står det att man ska sätta på ugnen, och sen att degen ska stå i kylen minst ett dygn. Är det tänkt att ugnen ska stå på under tiden? :-)
Givetvis är det när du gör nästa steg och ska grädda dem, men du läser väl igenom receptet innan du börjar :P
Kan vara det godaste jag någonsin ätit! Dom är absolut godare än dom som är i affären, och det säger inte lite!
Hallå hallå! Blev så glad när jag hittade det här receptet! :D Det jag undrar är om det går att frysa in dessa läckerheter? :) / Paulina