Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk äpplekaka

(2 kommentarer)  
Skånsk äpplekaka Skånsk äpplekaka
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna äpplekaka gjorde både min mormor och mamma, och nu gör även jag den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt. Smöra en eldfastform i botten. Lägg äpplena i botten på formen, strö kanelen över. Strö över hälften av sockret och därefter ströbrödet i formen. Avsluta med att strö över sista av strösockret och därefter täck med tunna skivor av smöret. (Går bra att hyvla med en osthyvel om smöret är tillräkligt kallt.)
  3. Grädda kakan tills äpplena är mjuka, ca 35 minuter.
  4. Servera med lättvispad grädde med lite vaniljsocker i eller vaniljvisp.
  5. Tips! Smaka gärna på äpplena innan så du vet om du behöver mycket eller lite socker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • claese 12 september 2010

    enklast o godast mvh claes

  • cuddly96 19 september 2013

    Samma som jag gör, absolut den godaste och enklaste!!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.