Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toast Skagen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En klassisk förrätt som fått många efterföljare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med majonnäsen. Blanda äggula, senap, vinäger och salt i en matberedare eller skål.
  2. Häll oljan försiktigt i en smal stråle medan maskinen är igång. Eller vispa kraftigt ner oljan i skålen, helst med elvisp. Ställ den kallt.
  3. Skala räkorna. Hacka dem grovt.
  4. Blanda räkor och dill samt tillsätt 1 dl av majonnäsen. Smaka av med vitpeppar och citronsaft.
  5. Ta ut 4 rundlar ur brödskivorna med mått eller ett glas.
  6. Stek rödrundlarna frasiga i matfett
  7. Lägg brödrundlarna på assietter. Fördela med en löjromsklick och en dillvippa.
  8. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.