- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fiskfärsen kan göras på vilken vit fisk som helst som gädda eller torsk. En härlig rätt.
Instruktioner
- Skär fiskfilén i mindre bitar. Lägg den tillsammans med äggvitan, cayennepeppar och salt i matberedare med vass stålkniv. Kör ca 1 min tills du får en finfördelig seg massa. Tillsätt potatismjölet och kör igång igen samtidigt som du häller i grädden. Kör därefter ytterligare 1-2 min tills färsen blir slät och fin.
- Smöra lätt en låg vid panna. Forma fiskfärsen till knappt äggstora queneller med hjälp av en vattendoppad sked och lägg dem tätt i pannan. Fyll försiktigt på med hett vatten så det knappt täcker bullarna. Tillsätt 1 1/2 tsk salt och sjud det hela mycket sakta under lock ca 10 min.
- Koka upp lök, vin och fiskbuljongtärningar och låt det koka ihop till hälften. Skala räkorna och hacka dem grovt. Tillsätt creme fraiche och koka såsen ett par minuter. Till sist lägg i räkorna och dillen och smaka av med salt. Vid servering lyfts quenellerna upp med en hålslev. Fördela på tallrikar med pressad potatis och häll såsen över. Garnera med löjrom samt servera omgående.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar