Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skagenbakelse

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt som förrätt, med klassiska smaker från havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ut två trekanter från varje brödskiva. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka ägget.
  2. Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner räkor, ägg och dill. Smaka ev av med salt och peppar
  3. Fördela räkröran på bröden och lägg samman dem tre och tre. Bred resten av räkröran runtom och ovanpå bakelserna. Tryck fast hackad dill runt kanterna.
  4. Skala räkorna till garneringen och garnera som på bilden eller efter egen fantasi.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • malin_olsson50 8 januari 2010

    Detta recept var otroligt gott!! Hade den som förrätt på nyår - succé! Har redan gjort den en till gång sedan dess:) dock med polarkaka som bröd, vilket funkar lika fint:) En klar 5:a!!

  • rebeccaw 11 februari 2011

    Gjorde denna på nyårsafton. Den blev riktigt god! som en lite smörgåstårta! Kommer att göra om den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.