Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skagenkorg

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enkel förrätt som ser verklig proffsig ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd kopparna upp och ner och forma bakplåtspappret över.
  2. Värm tunnbröden, ett i taget, i micron ca 15 sek. Kläm sedan dit det mjuka varma brödet över bakplåtspappret så det formar en korg.
  3. Rosta dem sedan i ugnen, 225 grader i 2-3 minuter. Låt dem svalna och stelna.
  4. Fyll korgarna strax innan servering (annars står de och blir sega/mjuka).
  5. Lägg i salladsbladen och skivad avokado. Klicka i en stor klick skagenröra och toppa med räkorna. Pressa över lite citron och dekorera med en dillkvist och citronklyfta.
  6. Ser himla läckert ut och smakar därefter!!

Kommentarer (13)

  • lk69 15 juli 2009

    Låter hur gott som helst!!!!!!

  • ewaceson 30 december 2009

    Ska prova detta på min nyårsbuffé ewa

  • Bamako 31 december 2009

    Detta blir förrätten på min nyårsmeny. Låter jättegott!

  • Bamako 1 januari 2010

    Det blev succé! Väldigt lätt att göra och smakar utmärkt! Tack för receptet!

  • Bamako 1 januari 2010

    Det blev succé! Lätt att göra och smakar utmärkt. Tack för receptet!

  • shage 7 januari 2010

    Tack för receptet! Hade det som förrätt på nyårsafton. Alla tyckte det var jätte gott. Bra med snabbvariant när tiden är knapp.

  • ialjungberg 14 januari 2010

    Tack för receptet! Den hade jag som förrätt på nyårsafton och blev en kanonsuccé.

  • malin_olsson50 14 februari 2010

    Tack så jättemycket för detta recept:) Korgen inte bara såg tjusig ut, den fick även underbar smak. Kommer absolut göras fler ggr. En 5:a!:)

  • tarja79 25 juli 2011

    Supergod! kommer att göras fler ggr! tack! Betyg 5

  • OSTRON 4 december 2011

    Det går även att lägga tunnbröden i stekpanna (utan fett). Värm ett itaget lägg dom över ett upp o ner vänt glas, forma efter glaset, låt stelna.

  • Djupra 23 april 2012

    Jag fuskade och köpte färdiga tunnbrödkorgar. Perfekt om man har väldigt ont om tid!

  • Blim 1 januari 2013

    Det funkade inte att göra som det stod med tunnbröden (Polar runda knäcke), då gick de sönder. Jag stänkte lite vatten på dem, körde på full effekt i micron i 15 sek sen böjde jag dem bara över ett dricksglas. Lät dem sen bara vara en stund. Ingen torkning i ugnen. Toppade fyllningen med en klick löjrom. Blev en jättegod och snygg förrätt!

  • Bumbelna 21 mars 2013

    Blim, nu funkade det ju för dig ändå men det är meningen att man ska använda mjuka tunnbröd i det här receptet. Jag har oxå använt hårda några gånger och gjort precis som du.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.