Enkel förrätt som ser verklig proffsig ut.
Instruktioner
- Vänd kopparna upp och ner och forma bakplåtspappret över.
- Värm tunnbröden, ett i taget, i micron ca 15 sek.
Kläm sedan dit det mjuka varma brödet över bakplåtspappret så det formar en korg.
- Rosta dem sedan i ugnen, 225 grader i 2-3 minuter. Låt dem svalna och stelna.
- Fyll korgarna strax innan servering (annars står de och blir sega/mjuka).
- Lägg i salladsbladen och skivad avokado.
Klicka i en stor klick skagenröra och toppa med räkorna.
Pressa över lite citron och dekorera med en dillkvist och citronklyfta.
- Ser himla läckert ut och smakar därefter!!
Publicerat den
27 februari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter hur gott som helst!!!!!!
Ska prova detta på min nyårsbuffé ewa
Detta blir förrätten på min nyårsmeny. Låter jättegott!
Det blev succé! Väldigt lätt att göra och smakar utmärkt! Tack för receptet!
Det blev succé! Lätt att göra och smakar utmärkt. Tack för receptet!
Tack för receptet! Hade det som förrätt på nyårsafton. Alla tyckte det var jätte gott. Bra med snabbvariant när tiden är knapp.
Tack för receptet! Den hade jag som förrätt på nyårsafton och blev en kanonsuccé.
Tack så jättemycket för detta recept:) Korgen inte bara såg tjusig ut, den fick även underbar smak. Kommer absolut göras fler ggr. En 5:a!:)
Supergod! kommer att göras fler ggr! tack! Betyg 5
Det går även att lägga tunnbröden i stekpanna (utan fett). Värm ett itaget lägg dom över ett upp o ner vänt glas, forma efter glaset, låt stelna.
Jag fuskade och köpte färdiga tunnbrödkorgar. Perfekt om man har väldigt ont om tid!
Det funkade inte att göra som det stod med tunnbröden (Polar runda knäcke), då gick de sönder. Jag stänkte lite vatten på dem, körde på full effekt i micron i 15 sek sen böjde jag dem bara över ett dricksglas. Lät dem sen bara vara en stund. Ingen torkning i ugnen. Toppade fyllningen med en klick löjrom. Blev en jättegod och snygg förrätt!
Blim, nu funkade det ju för dig ändå men det är meningen att man ska använda mjuka tunnbröd i det här receptet. Jag har oxå använt hårda några gånger och gjort precis som du.