Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkorg á la Ankar

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helt underbar förrätt , fyllda med hemmagjord skagenröra. "Super gött som en av gästerna sa".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Hetta upp en stekpanna med släpplätt-beläggning. Häll i 1/4 del av smeten i ett jämnt tunt lager så att det blir ett runt flarn, ca 15 cm i diameter. Stek på medelstarkvärme tills ostsmeten fått fin färg. Dra pannan från värmen, låt svalna lite så att flarnet kan tas upp med en stekspade. Forma det medan det fortfarande är ljummet, t ex över en upp och nedvänd liten skål.
  2. Låt svalna och fyll med något gott!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • lisabettan40 11 april 2010

    Det här fungerade inte alls! Smeten blev god men alltför fet och tjock, fastnade i stekpannan, och blev inte alls till " flarn" modellen att böja över formar - inget bra recept! Tycker inte heller att ostflarn kämpar sig för räkfyllning - gjorde en Walkldorfsallad i stället, så mager som möjligt! - det blev rätt huggligt.....

  • halen6966 11 april 2010

    Synd! För mig blev detta toppen! Och smaken är olika så vad du tycker passar är upp till dig! Mvh Helén

  • halen6966 11 april 2010

    Sorgligt att man måste besvära sig att tala om hur vida man tycker det passar med räkor eller inte. Men dessto bättre är när man ger kritik på hur rätten går att genomföra. Ris och ros , inga problem! Mvh Helén

  • cecilialindblad 5 augusti 2010

    tycker detta verkar super. blev tilldelad förrätt denna gången till parmiddagen vi har med jämna mellanrum (dessert brukar annars vara mit flaggskepp.... ) blir spännande detta!! återkommer!

  • chokladtryffel 25 februari 2011

    Låter väldigt gott! Kan det bli gott att fylla med någon form av svampstuvning kanske? Vad tror ni? Finns det nåt bra recept på det nånstans?

  • evaobergelg 11 mars 2012

    Jättegott och användbart till mycket. :) Första gången gjorde jag helt efter ditt recept men fyllde den med rökt älgkött, strimlad gurka och vitlökscreme fraiche. Andra gången tog jag vanlig prästost. men upptäckte att man då (naturligtvis!!) fick lov att salta smeten något. Jättegott och har blivit populärt från minstingen till "gamlingen" :)

  • bitten56 1 januari 2013

    Sååå gott. Hade skagenröra i och det var en riktig höjdare. En fullpoängare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.