Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skagentårta med löjrom

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Skagenröra är en klassiker i vårt svenska matarv. Här blir den goda röran härlig fyllning i en lyxig smörgåstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödet och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med en form eller tallrik, cirka 22 centimeter i diameter.
  2. Skala och hacka räkorna och äggen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
  4. Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  5. Vid servering: Täck kanterna med hackad dill. Garnera med räkor, löjrom, äggklyftor, citron och dill.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.